Imaculata concepţie a motanului Felix

De vreo câţiva ani încoace senatorul Voiculescu suferă de “sindromul suspendării”, cunoscut în popor ca SS-ul. Rata contaminării cu acest sindrom la nivelul opoziţiei era maximă anul trecut, transmiterea se făcea direct (in cadrul unei discuţii mercantile dintre bolnav – ceilalţi) iar semnele şi simptomele contaminării puteau fi observate imediat: ochi bulbucaţi şi spume la gură (la auzul  cuvintelor Băsescu, PDL, justiţie), un discurs simplu, reducţionist (jos Băsescu, jos PDL), preocuparea pentru împărţirea funcţiilor (vânzarea ciorii de pe gard), incitarea la violenţă politică, prezenţa continuă la Tv, absenţa din Parlament sau soluţii utopice la problemele ţării.

Credeam că vacanţă parlamentară, petrecerea sărbătorilor în mijlocul familiei, noul an, o nouă sesiune parlamentară reprezintă argumente suficient de puternice pentru o altă abordare din partea opoziţiei a problemelor frumoasei noastre ţări. Nici gând!

Senatorul Voiculescu, Profesor de renume al opoziţiei, Naşul struţo-cămilei USL, Mare Turnător şi Stăpân al Antenelor a fost cuprins din nou de convulsiile SS-ului, declarând cu emfază: “Sunt premise parlamentare ca, până la 25 martie, Traian Băsescu să fie suspendat”. Curat patologic!

Acum sincer, decât să îl vedem pe Felix umblând cu suspendarea în gură zi de zi, mai bine modificăm Constituţia şi stabilim alegeri prezidenţiale în fiecare an. Mai mult, n-ar fi mai rapid şi simplu să ne alegem Preşedintele prin televoting? Şi nu oriunde,  la Antene! Sunt sigur că i-ar surâde ideea!

Nu-mi sunt prea clare “premisele parlamentare” de care vorbeşte, dar pot bănui la ce se gândeşte marele om politic.

Ştiu că e foame mare în opoziţie,  multe guri de hrănit şi s-a cam ajuns la fundul sacului. He-he-he! Pe de altă parte, Profesorul Felix simte în ceafă adierea campaniei din 2012. Iar resurse, ioc! Păi voturile falşilor asistaţi şi bugetarilor, cărora Tiranul le-a tăiat ajutorul social şi salariile, trebuie cumpărate, că doar nu-s gratis. Nu-s ăia atât de proşti să voteze o utopie trâmbiţată de cocomârlele din Antene. Şi doar n-o să le cumpere votul cu banii din contractele pe care le are cu statul, nu? Acei bani sunt pentru Familie, moştenirea pentru nepoţi. Asta-i premisa pecuniară.

Pe lângă lipsa resurselor, o altă premisă parlamentar-voiculesciană o constituie imprevizibilitatea justiţiei. Nimic nu mai e sigur! Fie că eşti parlamentar, fie că eşti procuror, fie că eşti poliţist, fie că eşti de la Putere sau de la Opoziţie, dacă ai folosit mijloace necurate în activitatea desfăşurată, există riscul să iei pulsul realităţii dintr-o sală a tribunalului. O s-o numesc… premisa inadaptării parlamentarului la realităţile statului de drept.

Şi ultima premisă a Profesorului, dar nu cea din urmă, e una personală –  frustrarea. Frustrarea că niciodată partidul al cărui fondator este nu a participat de unul singur la jocul electoral. Tot timpul, în fiecare campanie electorală,  a fost obligat să se vândă la pachet cu televiziunile sale. În subconştient, această prostituţie, a lăsat urme adânci. Voinţa de putere politică a intrat într-un conflict puternic cu prostituţia practicată, provocându-i un disconfort psihic greu suportabil. Ani de-a rândul curvă politică, fără curaj să lupte de unul singur, ci doar în haită şi privind cum adversarul câştigă războaie de unul singur, l-au îmbolnăvit pe Marele Voiculescu.

 

Reclame

Comentezi? Comentează!!!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: