Mitologia IBM

Cei de la IBM se joacă frumos şi ne spun povestea începutului lor printr-o realizare din prezent, super-computerul Watson, proaspătul câştigător al jocului televizat „Jeopardy”.

Nu întâmplător inteligenta maşinărie, capabilă să înţeleagă limbajul uman şi să formuleze răspunsuri, a primit numele Watson. Nu întâmplător lansarea lui Watson s-a făcut în 2011, după “4 ani de muncă”.  Nimic nu e întâmplător într-o organizaţie inteligentă, totul e bine planificat.

Dacă pentru noi, Watson este un super-computer şi atât, pentru personalul IBM numele are o încărcătură simbolică deosebită.

Watson, Thomas J. Watson, a fost primul preşedinte al IBM şi cel   care i-a dat numele IBM-ului. Watson este fondatorul IBM. El este simbolul începutului pentru IBM şi vizionarul care a fixat scopul şi misiunea companiei pentru a deveni ceea ce este astăzi, unul dintre cele mai valoroase branduri din lume. Watson reprezintă o ancorare în tradiţie a IBM-ului de astăzi şi un omagiu adus “părintelui IBM”.

Lansarea lui Watson s-a făcut anul acesta pentru simplul fapt  că 2011 este pentru IBM un an aniversar. IBM-ul împlineşte un secol de activitate şi inovaţie, iar super-computerul Watson a fost pretextul perfect pentru a atrage mediatizare, pentru a obţine vizibilitate, pentru a-şi consolida imaginea de inovatori ai domeniului, pentru a-şi arata muşchii în faţa concurenţei.

Numele ales, lansarea Watson, participarea la concursul de cultură generală, toate spre a marca aniversarea a 100 de ani, reprezintă acţiuni reuşite şi gândite de PR ale celor de la IBM. Ei şi-au spus povestea…de fapt mitul fondator.

Reclame

Comentezi? Comentează!!!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: