Cine apără Bucureştiul?

De vreo două zile au apărut în zonele centrale ale Bucureştiului corturi de campanie pe care scrie galben pe verde: “Apără Bucureştiul de Elena Udrea. Semnează pentru referendum.” Acţiunea (susţin ei) este îndreptată împotriva proiectului Legii Capitalei, iar iniţiatorii acţiunii sunt primarii de sector, Piedone şi Chiliman, împreună cu organizaţiile PNL Bucureşti şi PC Bucureşti.  Pe lângă urâtele corturi de care v-am spus, mai există şi un site, aparabucurestiul.ro. Deci, a început campania electorală pentru Primăria Capitalei.

Asocierea Udrea-Legea Capitalei şi direcţionarea atacurilor (doar) spre Udrea, deşi “părintele” legii este deputatul PDL Vasile Gherasim, iar ca iniţiator al proiectului figurează PDL, confirmă ceea ce până mai ieri doar se specula: candidatul PDL la Primăria Capitalei va fi Udrea. Mai mult, ACD se teme rău de ea.

Ideea organizării unui referendum pentru adoptarea unei legi a  Capitalei este cât se poate de corectă şi pertinentă, locuitorii unei comunităţi trebuie să fie consultaţi în legătură cu chestiunile importante ce îi privesc şi le afectează viaţa. Probabil, se va ajunge la referendum, dar nu văd cum i-ar ajuta pe cei de la ACD acest lucru.

În primul rând, bucureştenii vor vota la referendum pentru o lege a Capitalei. S-au cam săturat de actuala fragmentare administrativă, de lipsa unor politici şi soluţii care să asigure o dezvoltare unitară a oraşului. Aşadar,  asocierea Udrea-Legea Capitalei, nu-i va dăuna Elenei Udrea, ci din contra…o va ajuta.

În al doilea rând, Elena Udrea se bucură de o simpatie deosebită în rândul bucureştenilor, a câştigat alegerile parlamentare într-un colegiu bucureştean (cel mai mare colegiu din ţară). De pe urma referendumului Udrea va ieşi mai puternică şi va avea un avantaj moral în faţa tuturor viitorilor candidaţi la primăria Capitalei.

În al treilea rând, contra-argumentele ACD împotriva unei legii  a Capitalei sunt penibile, slabe, ridicole, aş spune, chiar  jignesc inteligenta bucureştenilor. Să aperi Bucureştiul (de Elena Udrea) “pentru  dreptul tău de a-ţi alege ori sancţiona prin vot primarul de sector, pentru ca lucrurile bune care s-au făcut până acum în cartierul tău să continue, pentru timpul tău şi pentru sănătatea ta şi pentru a nu lăsa ca asupra banilor tăi să decidă o instituţie coruptă”. Păi, nu? Păi, da! 🙂

În concluzie…ACD a început campania electorală şi devreme,  şi prost, … parcă  chiar şi un pic misogin …

Reclame

2 comentarii

 1. Iar ma bag in vorba. 🙂
  Initiativa pare stupida dar din punctul de vedere al PNL e absolut necesara. Stim amandoi ca incercarea Elenei e o gogoritza si nu Legea Capitalei e miza. Ea incearca sa impuna un referendum in aceeasi zi cu alegerile locale cu o tema inutila dar care sa o favorizeze, modelul patentat de Basescu si apreciat pozitiv inclusiv de subsemnatul ca tactica electorala la limita legalitatii.Ceea ce incearca PNL este sa faca acest referendum mai repede pentru a evita suprapunerea si sa lase PDL-ul Bucuresti fara obiectul muncii. Oricum, dpdv legal, nu va avea niciun efect acest referendum.
  Altcineva a inceput campania electorala inainte de start!

  Apreciază

 2. Cred că Udrea vrea referendum anul acesta şi nu va merge pe modelul Basescu. Oricum e destul de isteaţă să îşi dea seama că un referendum la anul nu-i aduce mare lucru, din contra. Sau daca nu e ea isteţă, alţii vor fi pentru ea. 🙂
  ACD pica prost deoarece, în loc să ofere argumente anti-legea capitalei, o atacă pe Udrea… iar asta nu poate fi decât în avantajul ei. Singurul lor argument credibil şi real e: ne pierdem funcţiile, contractele, banii de la stat etc. Dar nu pot veni cu aşa ceva în spaţiul public…sau cine ştie, poate vor veni chiar cu acest argument. 🙂

  Apreciază

Comentezi? Comentează!!!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: