să se reformeze, primesc, dar să nu se schimbe nimic…

Nici n-a cântat cocoşul de trei ori, iar PDL s-a şi lepădat de reforma internă, deşi de-a lungul timpului îi mărturisise, ca nimeni altul, o iubire veşnică. Astfel, peste noapte, reforma a suferit o metamorfoză farfuridiană: “ori să se reformeze, primesc! dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se reformeze, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele esenţiale…din această dilemă nu putem ieşi!”

Nu ştiu ce înţelege PDL-ul prin verbul, coţcar de felul său, a reforma, dar e clar că foloseşte un alt DEX. Asta mai lipsea în PDL, o problemă ce ţine de semantică!

Conform dicţionarului, a reforma înseamnă: pe de o parte, a schimba (în bine), a înnoi, a primeni;  pe de altă parte şi în sens ceva mai tehnic,  a scoate din uz ceva datorită degradării totale sau parţiale.

În momentul de faţă PDL are nevoie de o înnoire, dar nu a programului, a siglei sau a numelui, ci a conducerii. Imaginea conducerii e degradată total. Şi când spun conducere, nu mă refer doar la E. Boc, ci la toţi cei care fac parte din echipa actuală de conducere: Blaga, Videanu, Berceanu and all. După ce piezi jumătate de electorat, după ce accepţi în partid un traseist penal, după ce aperi un om asupra căruia planează acuzaţia de corupţie, mai ai curajul să vii în faţă congresului partidului şi să candidezi pentru o funcţie? Cum poţi face reformă cu aceiaşi reformatori care n-au reuşit reforma? E un nonsens sau prostie!

Dacă ar fi existat un pic de inteligenţă politică, un strop de voinţă reformatoare şi puţin curaj, lucrurile s-ar fi rezolvat cu adevărat “ca între prieteni”, cum zice Boc. Tot ce trebuia să facă actuala conducere era să nu mai candideze la congresul din mai pentru absolut nicio funcţie, la nivel central, în partid. Şi aşa se rezolvau cam toate problemele PDL-ului. Asta ar fi însemnat o reformă internă reală şi autentică.

O echipă nouă, tânără şi integră ar fi schimbat total imaginea PDL, ar fi redus vulnerabilităţile partidului, ar fi recuperat electoratul pierdut şi ar fi schimbat, măcar puţin, percepţia electoratului asupra clasei politice. Garda veche nu e expirată politic, doar că nu mai este locul ei în faţă, nu mai dă bine în poza de grup cu care te prezinţi în faţa electoratului. În schimb, ar putea fi sfătuitori şi îndrumători pentru o conducere tânără, apărători în faţă atacurilor adversarilor politici şi comandanţi (aşa cum îi place lui Blaga) electorali!

Deci, îl reformăm sau facem altul?

Imaginea e de aici. 🙂

Reclame

Comentezi? Comentează!!!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: