Mai bine previi decât să tratezi!

Tălmăcean cântă şi dansează pe la televiziuni în numele partidului. Boc şi Blaga reacţionează. Primul, cu zâmbetul pe buze, nu comentează prestaţia artistică a numitului Tălmăcean, motivând că are treburi mai importante decât să urmărească showbiz-ul. Blaga, încruntat şi transpirat, lasă să se înţeleagă că oameni ca Tălmacean nu mai au ce căuta în partid, ameninţând că lucrurile se vor schimba. Bineînţeles, se vor schimba când va ajunge el preşedinte al partidului. Doi oameni politici, un preşedinte de partid şi contracandidatul său, două personalităţi diferite, două reacţii diferite dar ambele greşite, deplasate.

1. Reacţia lui  Boc Îngăduitorul: “nu comentez!”

No shit!? Dar de ce? Nu eşti în măsură? Ţi-e frică? Nu ştii despre ce e vorba? Nu vezi nimic anormal în prestaţia artistică a lui Tălmăcean? N-ai sesizat nici măcar că a falsat sau că nu prea a ştiut versurile?

Dincolo de prostie, gestul lui Tălmăcean denotă cinism şi nesimţire. Partea şi mai proastă e că Tălmăcean, pe oriunde merge, reprezintă partidul din care face parte. Partidul e la guvernare şi abia gestionează criza economică din ţară. Colac peste pupăză, a redus şi salariile unor categorii sociale. Populaţia e nemulţumită, face faţă cu greu crizei şi predomină un pesimism generalizat. În contrast cu starea de spirit a populaţiei, Tălmăcean cântă, râde şi dansează.  Ce mesaj transmite PDL prin numărul artistic a lui Tălmăcean? Bucurie mare la partid, huh?

“Fără credinţa în Dumnezeu, nimeni în Romania nu face nimic”, declara pios Emil Boc în urmă cu câteva zile. Şi are dreptate, poporul român e unul evlavios şi credincios;  mai mult, mediul rural românesc e un pic bigot şi conservator. La nivelul simţului comun credinţa se traduce prin: post, rugăciune, slujbe, închinăciuni, pupat icoane etc. Cu toate acestea, Tălmăcean a cam uitat de cele sfinte şi a băgat un dans şi o cântare, taman în Postul Mare. Oare ce-o fi  gândit teologul Teodor Baconschi? Dar aripa creştin-democrată din partid? Dar electoratul din mediul rural?

Cu toate acestea, Emil Boc nu comentează! Din contra, ca preşedinte de partid,  trebuia să  comenteze, era în măsură să comenteze, să mustre, să certe, să se revolte, să critice şi să se arate deranjat de dansul trubadurului. Dar n-a făcut-o! Deci, domnule Boc, eşti şef sau cartof pai?

2. Reacţia lui Blaga Intransigentul: “Dacă are talente, sunt emisiuni de genul Dansez pentru tine. Să se ducă acolo, dar nu să ne reprezinte politic din acest punct de vedere.Tălmăcean nu va mai dansa cu Blaga preşedinte”

Blaga ar fi fost credibil dacă manifesta aceiaşi intransigenţă şi în cazul Ritzi sau Păsat. Adică “ejectezi” un trubadur trist şi păstrezi nişte penali? Cum e mai bine să fii perceput? Ca partid cu penibili sau partid cu penali? A cui e vina că Tălmăcean face de râs partidul prin comportamentul său penibil? Cine îl trimite pe la televiziuni pe Tălmăcean? Sau cine l-a acceptat pe Păsat, un liberal autentic, în partid? Că doar, nu noi! Aşa că, domnule Blaga, Tălmăceanu nu trebuie dat afară din partid, ci trimis la lipit afişe pentru partid. Cât despre Păsat şi Ritzi…ar cam fi trebuit să-i daţi cam de multişor afară; nu poţi fi pentru unii mumă, pentru alţii ciumă!

Acum…ori dacă e Păsat, ori Ritzi sau  Tălmăcean, “cei trei bloggeri” din partid aveau dreptate când vorbeau de selecţia atentă a membrilor şi criteriile de integritate. În fond la asta se reduce totul, la calitatea oamenilor. Decât să-l dai afară după ce te face de cacao, mai bine nu-l primeşti în partid. Doctorii au o vorbă: mai bine previi, decât să vindeci!

Reclame

Comentezi? Comentează!!!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: