niciodată nu muşti mâna care te hrăneşte!

La cum decurg lucrurile între Dinu Patriciu şi Crin Antonescu sunt  şanse mari ca, în viitorul apropiat, să asistăm la primul divorţ politic din acest an, urmat imediat de un altul ce va depăşi în intensitate şi văicăreală divorţurile lui Pepe şi Iri la un loc. Oficializarea rupturii dintre Patriciu şi Antonescu ar duce la debarcarea celui din urma de la conducerea PNL, revenirea lui Tăriceanu ca şef peste liberali şi spargerea USL-ului.

Relaţia dintre cei doi este încordată, nu datorită unor puncte de vedere diferite cu privire la soarta liberalismului, doctrina liberală sau un anumit program economic, ci din cauza intereselor şi ambiţiilor personale ale amândurora.

Dinu Patriciu vrea să fie respectat pentru toate lucrurile pe care le făcut pentru PNL şi pentru toţi banii pe care i-a dat de-a lungul timpului; vrea să controleze în continuare PNL-ul şi doreşte ca preşedintele PNL să-l asculte şi să-l consulte în deciziile pe care le ia pentru partid. Nu în ultimul rând, Patriciu ştie că în cazul   victoriei USL la alegerile din 2012, primul şi cel mai avantajat mogul  va fi Voiculescu,  lucru care îl frustrează. Voiculescu, în calitate de artizan al USL şi probabil viitor parlamentar, va avea prioritate în tot ceea ce înseamnă afaceri cu statul, iar el, sponsorul liberal, va lua ce i se va da şi ce va mai rămâne.

De partea cealaltă, Antonescu e obraznic, sfidător şi imprevizibil, având reacţiile şi comportamentul specific personalităţilor narcisice. Îndrăgostit peste măsură de propria persoană, supraevaluându-şi calităţile şi minimalizându-şi defectele, aşteaptă admiraţie şi dragoste de la cei din jur. Simţindu-se criticat şi  atacat de liberalii fideli lui Patriciu, nu a stat pe mult pe gânduri şi i-a mazilit, trimitându-i  să facă politică alături de femeile liberale. Locul lor a fost luat de linguşitorii dispuşi să îi întreţină iluzia şi să-l laude necontenit. Tot atacurile şi ironiile, de această dată venite  de la Patriciu, l-au determinat să caute aprecierea, dragostea şi siguranţa la celălalt mogul, Voiculescu.

Voiculescu, Antenele sale şi linguşitorii de acolo îi hrănesc zi de zi, cu vârf şi îndesat, iluzia de mare lider lui Antonescu. Iar acesta ameţit de viteza ascensiunii a ajuns să piardă total simţul realităţii, uitând de unde a plecat şi cine l-a făcut preşedinte de partid.

Probabil o să afle…în curând.

Reclame

Un comentariu

  1. Trecute vieti de Domni, Doamne si Domnite…

    Apreciază

Comentezi? Comentează!!!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: