Ştiri pascale

Hristos a înviat, fugiiiţiii, băăăăă!

În prezenţa divinităţii, a inexprimabilului, a sacrului, omul este stăpânit de două sentimente: unul de pioşenie şi altul de teamă, frică. Ambele le-am observat în noaptea de Înviere la creştinii din Băneasa.

Între orele 23-23.50 întregul cartier s-a îndreptat într-o linişte desăvârşită, sobră şi pioasă spre lăcaşul de cult, aflat la vreo 500 m distanţă. Era atâta linişte în jur…ca şi cum nimeni n-ar fi vrut să tulbure divinitatea ce zăcea moartă în mormânt.

Ora 0.02: În depărtare se aude “Veniţi de luaţi lumină!”, apoi “Hristos a înviat!”, “Adevărat a înviat!”. Pe la 0.20 gălăgie şi vuiet mare, ţipete şi claxoane nervoase. Dintr-o dată, pe străzile micuţului cartier oamenii, asemeni unor prometei ce furaseră pentru a două oară focul, fugeau de mâncau pământul spre casele lor. Din tonul şi graba lor se putea citi groaza, frica. Semn că Învierea i-a speriat rău şi că e de preferat un dumnezeu mort, unuia viu şi înviat. Altfel nu îmi explic graba cu care au părăsit oamenii biserica, după nici 20 de minute de când au ajuns acolo.

 Jamie Oliver de România

A gătit pentru bucureşteni în piaţa Verona, a gătit în direct, de Revelion, în faţa poporul înfometat de Băsescu, a gătit la ziua lui Vanghelie; nu putea lipsi de la sărbătoarea pascală. Doamnelor şi domnilor, poetul, viticultorul, moşierul, realizatorul tv, analistul politic, bucătarul,  Mirceeeea Dinescu!

Cele patru momente de gătit cu Mircea Dinescu reprezintă, de fapt, teasing-ul pentru o noua emisiune RTV ce va fi difuzată în fiecare dimineaţă de duminică, Să gătim cu Tănase şi Dinescu! Schimbarea emisiunii, a zilei şi a orei de difuzare a survenit ca urmare a ratig-ului scăzut înregistrat de emisiunea Tănase şi Dinescu. Lucru confirmat în stenograme de cei doi moguli.

Astfel, duminică de duminică, cei doi mari oameni vor preda poporului flămând adevărate lecţii culinare, în direct din portul cultural Cetate. Sloganul emisiuni va fi: nu-i păcat ce intra în gura, e păcat ce iese din gură!

Genetică, frate!

Vă mai aduceţi aminte de Mama Natura? Bineînţeles, toată lumea o ştie! Dar de Tatăl Natură, vă aduceţi aminte? Nu, şi nici nu aveaţi de unde! Natura este numele tatălui lui Sorin Ovidiu Vântu, aşa cum reiese din documentul alăturat. Dacă SOV nu este fiul unei relaţii împotriva firii, dintre două femei, atunci, cu siguranţă este rodul dragostei dintre mama sa, româncă din Bacău, şi  numitul Natura, probabil reprezentantul vreunei minorităţi deloc iubită, nici în ţară, nici peste hotare. Astfel poate fi explicată genetic, pe de o parte, prietenia dintre Vântul şi minoritatea ce cumpăra certificate de proprietate în anii 90; de de altă parte, înclinaţiile naturii sale umane păcătoase: fraude, furturi, santaj, păgubirea celor 300 de mii etc. Poporul român are o vorbă, aşchia nu sare departe de trunchi!

Sursa aici, a se vedea delaraţia dată de Vîntu la audieri.

Reclame

6 comentarii

 1. Pai, nici tu nu erai asa cand invatai la seminarul de Teologie??

  Apreciază

  1. Nu, Alexa! 😀

   Apreciază

 2. Totusi,mi se pare un an destul de linistit!Prea linistit.Sigur au murit inainte sa mearga la spital.

  Apreciază

 3. Bună, Alexa! Habar n-am despre cine vorbeşti, fii mai clar(ă), te rog. 🙂

  Apreciază

 4. Ma refer ca nu prea s-a consumat destul de mult.Nu prea a fost galagie.

  Apreciază

 5. The_dragon · · Răspunde

  Eu nu inteleg.. De unde si pana unde aceasta „imparteala” foarte precisa vis-a-vis de sentimentele ce ar putea fi traite in prezenta divinitatii? S-au facut de-a lungul timpului masuratori sau cercetari din care sa reiasa acest lucru? Exista vreo autoritate care sa certifice delimitarea asta stricta?

  Nu. Si-atunci pe ce te bazezi? Si de ce atatea simboluri? Sunt complet nefolositoare; nu exprima nimic, nu poti ajunge la nicio concluzie pe seama lor, n-ai ce face cu ele..

  🙂 Daca n-ar ploua si daca n-as fi blocata aici, n-as fi avut asemenea probleme existentiale..

  Apreciază

Comentezi? Comentează!!!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: