Cămătărie pe banii statului

Un fost procuror şi un profesor de drept au votat împotriva legii care interzice cămătăria, ne spune Evenimentul Zilei. Da, aţi ghicit! E vorba de Ponta şi Năstase, preşedintele PSD şi mentorul său. Cei de la Evenimentul au încercat să afle argumentele celor doi. Bineînţeles, n-au dat de ei. Mai trist e că, exceptând zece parlamentari, întreaga Opoziţie a votat împotriva acestei legi. “Argumentul” lor, zice un deputat PSD: “A fost un vot politic al PSD. M-am aliniat dar în sufletul meu ştiu că e o lege corectă. Eu sunt împotriva cămătăriei.Simplu şi imoral, aliniere pe linie politică, ducă-se dracului conştiinţa şi binele public!

  De fapt, lucrurile sunt mai simple decât par: e vorba de bani. De banii pentru campaniile electorale şi de “sponsorii” partidelor sau cămătarii partidelor. Vine un sponsor şi pune pe masă un milion de euro pentru campania electorală. Candidatul îi ia, îi foloseşte în campanie sau îi baga în buzunar iar când ajunge la putere îi returnează sponsorului banii. Cum? Printr-un contract cu statul a cărui valoare depăşeşte  de două, trei, patru ori suma împrumutată de la investită de sponsor. Voila, cămătărie pe banii statului.

Cel mai bun exemplu e Mircea Geoană. A împrumutat în campanie, nu a câştigat, n-a putut  să mişte contracte serioase, iar PSD are datorii de vreo 6 milioane de euro, după cum zice Ponta. Momentan PSD nu are de unde să-i dea, nu poate sau nu vrea să-i înapoieze. Momentan. Amână datoriile sperând ca la anul să câştige alegerile şi să-şi mulţumească cămătarii. Partea proastă e că PSD-ul nu prea are bani pentru cele două campanii de la anul. Iar Ponta e nevoit să se împrumute de la cămătari, la fel ca Geoană. Fiind criză, nu vreau să mă gândesc la dobândă.

Cam aşa s-ar putea explica votul de ieri a lui Ponta, Năstase şi al Opoziţiei.

Reclame

4 comentarii

 1. doi ticalosi. dar stim bine asta.

  Apreciază

  1. „decat” atat? 😛

   Apreciază

   1. am blogul plin de descrieri… 🙂
    nu poci sa le mai reproduc inca o data…

    Apreciază

 2. fiecare pentru el si noi pentru noi 😦

  Apreciază

Comentezi? Comentează!!!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: