normalitate

…cu siguranţă asta-i cuvântul zilei!

Dacă-l întrebi pe Iliescu sau pe Năstase despre mineri, despre relaţia lor cu regele  de-a lungul timpului, despre maratonul de pe autostrada Bucureşti-Piteşti, despre reacţia lor  de atunci legată de restituirea proprietăţilor regelui sau despre orice altceva care atunci, nouă, ni s-a părut strigător la cer sau stupid sau criminal, ei ar replica scurt: “Asta însemna normalitatea atunci.  Iar acum, asta înseamnă normalitatea.”

Deci, nu contează că ai fost călău odată, contează să legitimezi permanent acţiunile tale din trecut. Comportamentul şi acţiunile tale au fost normale pentru acele vremuri, cerute de un anumit context socio-politic, de interese ţării şi  de anumiţi factori exogeni. Asta a fost odată, e un capitol încheiat, să nu mai revenim asupra ei deoarece acum avem altceva, o altă normalitate.  Să uităm ce a fost! Avem o “nouă normalitate” definită, impusă şi legitimată de aceeaşi oameni şi de urmaşii lor. E simplu, trebuie doar să uităm.

Reclame

3 comentarii

 1. cele doua deseuri umane (si ciracii lor) dupa gratii pe viata – asta ar fi normalitate!

  Apreciază

  1. eu m-as multumi macar cu o condamnare „cu suspendare”. 🙂

   Apreciază

 2. Cu alte cuvinte, se invoca amnezia!!
  As propune, in acest sens, ideea „efectului de bumerang”: daca oricum se propune „uitarea”, prin anestezierea tuturor amintirilor si trecerea cu vederea a unui trecut (pt. unii, marcant), de ce n-ar merge acum, in legitimitatea timpurilor pe care le traim, o „uitare” a intereselor proprii si actionarea intr-un mod altruist, pentru binele public?
  Dar na, blablaurile politice….de fapt, „normalitatea” inseamna tot ceea ce are efect benefic pt. mine si intregul aport la binele personal.
  Aprecieri. I.

  Apreciază

Comentezi? Comentează!!!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: