să se mărească tarifele taximetriştilor, nu?

Să se mărească tariful pe kilometru, în limitele prezentate aici, dar să se îmbunătăţească un pic şi serviciile oferite.

Personal mi-ar plăcea să-i văd pe şoferii de taxi la costum sau… măcar la pantalon drept şi cămaşă,  iar îmbrăcămintea să fie curată. Şoferul trebuie să fie o prezenţă decentă, fără lanţuri cât mâna de groase ce le atârnă la gât, fără cinci rânduri de cercei şi brăţări. Nu ştiu, te simţi confortabil într-un taxi cu un şofer fercheş…doar zic!

Multe taxiuri au interiorul mizerabil. Te urci în ele şi abia după ce pornesc observi mizeria din jurul tău.  E obligatoriu ca interiorul să fie curat, fără pete şi păr pe banchete, fără pufuleţi, firimituri, ambalaje şi pet-uri.  Nu mai vorbesc de aerisirea maşinii…. Şi nu, soluţia nu o reprezintă cele 7 odorizante deschise. E suficient un odorizant şi un geam întredeschis când taxiul staţionează sau când nu are clienţi. Cât despre muzică…un radio decent, în surdină, ar fi perfect şi necostisitor.

N-ar strica ca firmele de taximetrie să  ofere propriilor şoferi ceva cursuri de bune maniere şi comunicare. Serios! Cei mai mulţi şoferi n-au pic de respect şi înţelegere pentru clientul din spate.  Eşti supus unui adevărat calvar: urlete adresate celorlalţi şoferi, urletele în telefonul personal, urlete în staţia de recepţie. Mai e o modă în rândul taximetriştilor bucureşteni, imediat cum ai urcat începe să-şi bârfească şi să înjure ultimul client. Ultimul client “a fost un nesimţit şi un zgârcit, a lăsat bacşiş puţin sau chiar deloc, distanţa a fost mică etc etc. păi ce, viaţa e grea,  are şi el familie, piesele sunt scumpe, nu prea reuşeşte să-şi atingă targetul impus de patron” şi multe bla,bla, bla-uri. Joacă la intimidare, ţi se transmite “subtil” şi “pervers” cam ce soartă vei avea dacă bacşişul nu e pe măsură.

De asemenea, aş vrea primesc bon fiscal fără să fiu nevoie să-i reamintesc şoferului de el. Iar dacă îi reamintesc, mi-aş dori să nu mă privească cu duşmănie şi să adauge iritat: “mai vreţi şi bon?aaaaa, ăăăăăăăă!”

În final, ar fi de bun simţ să îţi spună variante de traseu până la destinaţie, să te ajute să-l alegi pe cel mai scurt sau mai interesant sau neaglomerat. Iar dacă nu poate face asta, că doar nu e prost să piardă bani, măcar să te ducă pe traseul pe care îl ştii şi i l-ai indicat, fără să ocolească pe unde are el chef.

Anunțuri

7 comentarii

 1. Unde ai auzit tu de moda asta ca mie niciun taximetrist pana acum nu mi-a barfit ultimul client ?! A fost unul singur, odata, care a injurat fara retinere toata cursa… si claxona la semafor cand se schimba rosu :))

  Apreciază

  1. am trait-o pe pielea mea de cel putin doua ori. 😀

   Apreciază

 2. 🙂 numai putin sa-i harai si sa vezi cum iti decarteaza toate barfele din oras. cand vreau sa iau pulsul politic ma plimb cu taxiul. dar intreb inatai pe invers decat as vrea sa aflu (ca multi sunt cam lingai cu clientul – pentru bacsis :))

  Apreciază

  1. asa o fi la Cluj, domnule! aici sunt niste ciufuti! rar gasesti un taximetrist normal. 🙂

   Apreciază

 3. ai putea preciza in mod expres ca cele din articol se refera la taximetristi din Bucuresti … nu de alta da’ ce prezinti tu drept norma e exceptie in alta orase 😉

  Apreciază

  1. Da, ai dreptate, m-am referit la taximetristii bucuresteni. 🙂 acu’ m-ai pus pe ganduri, de aceea te intreb si eu, in ce orase taximetristii sunt oameni de treaba? 😛

   Apreciază

   1. In principal vorbesc de cei din Timisoara. Mai nimic din ce zici in articol nu-i valabil aici – toti, da’ absolut toti merg pe unde le spui, ba chiar unii intreaba ei pe unde ai prefera, chiar daca risca sa alegi un traseu cu strazi pline de gropi. Vasta majoritate is decent imbracati si conduc corect – mici diferente desigur, unii mai prudent altii mai spre limita legala, da’ unul sa ma puna in pericol n-am avut. Cativa s-or apucat sa vorbeasca la telefon, dar tot atent or condus – eu fiind din fire impotriva chestiei la primul viraj neatent as fi renuntat la cursa, inca n-o fost cazul. N-am prea avut ocazia sa cer schimbarea postului, cred ca de doua ori in ultimul an am rugat inchiderea radioului si aia o fost tot. Bon fiscal intreaba mai toti daca vrei, fara sa ceri tu in mod expres. Ce nu-mi place insa – refuza curse pe distante scurte, daca e cursa de 2-3 km printre stradute intortocheate greu iti gaseste dispecerita un sofer disponibil.

    N-am avut experiente neplacute nici in Cluj sau Craiova, dar acolo nu vreau sa extrapolez fiindca n-am apucat prea mult sa circul cu masina. O sa remarc insa ca un taxi din Craiova a luat grup de 5 persoane chiar daca legal nu are voie asa ceva. Pleasing the client, eh?

    Apreciază

Comentezi? Comentează!!!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: