Exerciţiu de imaginaţie

Recapitulare: Traian Băsescu este un “boschetar”, Vladimir Tismăneanu este “dement”, Andrei Pleşu şi Liiceanu sunt “nişte laşi care tac mâlc”, Rodica Culcer e “pensionară nesimţită”, Ioana Lupea şi Mircea Marian sunt “nişte rataţi”, colega de partid, Săftoiu, e o “moralistă second-hand” ce scoate “ţipete ascuţite”. În gura ilustrului profesor de istorie au mai intrat Horia Patapievici, Mircea Mihăieş şi Mircea Cărtărescu, plus, astăzi, Ciorbea, Pavelescu, Miluţ, liderii PNŢCD.

Să ne imaginăm următorul scenariu. La anul USL nu v-a câştiga alegerile sau nu le va câştiga cu peste 50%. PSD va rupe protocolul cu liberalii, deci USL se va sparge. Crin Antonescu nu va fi câştiga alegerile în colegiul său şi va trebuie să plece de la conducerea PNL, împreună cu toată echipa sa.

Ce va face Crin Antonescu,  fără funcţie în PNL şi fără mandat de parlamentar? Răspunsul pare a fi simplu,  se va întoarce la jobul său de acum 20 de ani, cel de profesor de istorie. Deci, profesor de istorie, un simplu profesor de istorie la un liceu sau la o şcoală generală.

Şase oameni jigniţi de Antonescu sunt profesori universitari sau au diverse grade universitare şi predau în diferite universităţi, au multe cărţi şi articole publicate, participă la simpozioane şi conferinţe etc. Îmi dau seama ce frustrat se simte profesoraşul Antonescu, dacă a ajuns să jignească oameni care îi sunt net superiori, ca pregătire şi educaţie.

Da, dar oare, ce director în va angaja pe el, ţinând cont că n-a mai prea “practicat istoria” sau a dovedit, în spaţiu public, că nu prea mai ştie istorie? Şi altă întrebare, ţinând cont de limbajul său “elevat”, ce părinţi ar accepta să îşi lase copiii pe mână unui profesor cu un asemenea limbaj şi cu un asemenea comportament public?

Şi dacă nu va fi primit în rândul dascălilor/profesorilor, oare ce job va avea Crin Antonescu?

Update:

Reclame

2 comentarii

  1. Şef de galerie la Dinamo.

    Apreciază

    1. 🙂 daca devine mai violent, il primesc aia de la Petrolul.

      Apreciază

Comentezi? Comentează!!!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: