Ponta şi Antonescu în America

Cu ceva timp în urmă, pe când era pace şi linişte în PSD, Victor Ponta comenta ironic vizita în SUA a lui Băsescu. Poate vi-l mai amintiţi cum, plin de vervă, se plimba din televiziune în televiziune,  susţinând sus şi tare că Băsescu se duce în America pe furiş, că nu ştie cu cine se întâlneşte şi cu cine discută, că este primit, nu pe uşa din faţă, ci pe uşa din dos, pe la servitori sau pe unde intra personalul administrativ. Cu şi mai mult timp în urmă, acelaşi Ponta, râdea de vizita în SUA a lui Vanghelie, zicând:  “vizita (lui Vanghelie în SUA) a fost comică, poate doar organizatorii au câştigat ceva”.

Dar, cum  ulciorul nu merge de multe ori la apă, zilele trecute i-a venit rândul lui Ponta să fie ridiculizat şi umilit  de către Mircea Geoană, zis Prostănacul. Acesta aflând că Ponta şi Antonescu se pregătesc să plece într-o vizită peste ocean, le-a luat-o înainte. A plecat în SUA şi dus a fost cinci zile. Din când în când Mr. Geoană  mai trimitea câte-o bezea şi-o ironie, ca asta: “mă duc în America la fel cum mă duc la Dăbuleni.” Acest lucru i-a înfuriat rău pe pesedişti, iar la întoarcere l-au executat scurt. Oricum, în ciuda preţului plătit,  vizita a fost de succes, iar umilirea lui Ponta, nepreţuită.

Tocmai de aceea, ca să mai  spele din ruşinea pricinuită şi ca să nu rămână cu “onoarea nereperată” în faţă colegilor şi a ţării, Victorel l-a trimis pe Hrebe-seniorul în America, să-i aranjeze şi lui o vizită acolo unde au fost Băsescu, Vanghelie şi Geoană, că doar n-o fi el mai prost. Bineînţeles, nu va merge singur, ci împreună cu Crin, prietenul său. Hrebe s-a supus bucuros şi a plecat să facă lobby pentru amândoi, că poate i-or mai ierta ăştia tineri din păcate. Sarcina primită de Hrebe, deşi pare dificilă, nu este deloc aşa, din contra, e chiar facila. Iată, punct cu punct, agenda vizitei, aşa cum a primit-o Hrebe de la Ponta:

1. Vizită la studiourile de animaţie Walt Disney. Ponta îi va prezenta boss-ului Disney propunerea sa pentru un nou personaj de desene animate: Mickey Mao. Odată stabilite toate detaliile, urmează evenimentul de la Disney Land: prezentarea noului personaj publicului american şi presei.

2. Ponta şi Crin în vizită la Warner Bros. Cei doi au acceptat, încă de acasă, propunerea de a juca în producţia Dumb and Dumber, part. II. Acum va avea loc semnarea contractelor, de faţă fiind prezent şi avocatul celor doi, Dan Şova.

3. Întâlnire cu manifestanţii  Occupy Wall Street. Ponta va împărţi manifestanţilor tricouri roşii, imprimate cu chipul lui Che Guevara, şi insigne… cu chipul lui Ion Iliescu.

4. Întâlnire cu Obama la poarta principală a Casei Albe. Ponta îi va cere lui Obama sprijin pentru ca să-l elimine pe Geoană. Probabil, Obama, lăsând geamul maşinii un pic în jos,  îi va striga: Yes, we can!

5. Vizită la Departamentul de Stat. Aici Ponta va completa o cerere şi o va înainta autorităţilor americane prin care cere azil politic. Dictatura lui Băsescu şi a lui Blejnar reprezintă o ameninţare serioasă la adresa securităţii sale.  În România se simte vânat, persecutat, hărţuit.

6. În tot acest timp, Crin Antonescu, sătul de visele româneşti din ţară, trăieşte din plin “visul american”.

7. Final de vizită şi trezirea lui Crin. Părăsit SUA.

Reclame

Un comentariu

  1. androidul cu sobolani · · Răspunde

    bun 🙂

    Apreciază

Comentezi? Comentează!!!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: