Întrebare pentru Nikolici

După cum bine ştiţi, aseară Steaua a reuşit o calificare frumoasă în primăvara europeană. Deşi întreaga echipă a fost la înălţime, omul meciului a fost, fără dar şi poate, muntenegreanul Nikolici. A obţinut penalty-ul din care Rusescu a înscris primul gol, a înscris de două ori, s-a zbătut, a muncit mult etc. Aseară, astăzi şi, probabil, câteva zile de azi încolo presa va întoarce pe toate feţele victoria şi calificarea Stelei, se vor face multe analize ale meciului, predicţii şi speculaţii legate de viitorul adversar, se vor face scenarii  în legătură cu viitorul antrenorului şi al jucătorilor şi multe alte chestii ziaristice.

Şi totuşi, un aspect deosebit de important va scăpa tuturor jurnaliştilor şi analiştilor sportivi. Este răspunsul la următoarea întrebare: ce l-a ajutat pe stelistul Nikolici sau, mai bine, care a fost factorul determinant care a contribuit decisiv în evoluţia strălucitoare a stelistului Nikolici? Aventura cu prostituate din noapte de sâmbătă spre duminica sau faptul că nu înţelege limba română? 😀

Duminică şi luni, presă de sport, tabloidă şi generalistă (ziare şi televiziuni) era pornită rău împotriva lui Nikolici. Fotbalistul era oaia neagră a Stelei, jucătorul nepăsător faţă de egalul obţinut în meciul cu CFR, infractorul săltat de poliţie şi păcătosul care, în Postul Crăciunului, merge la curve. Titlurile erau pe măsură: “bombă la Steaua”, “şoc la Steaua”, “Nikolici a fost săltat de Poliţie de la fetiţe” etc. E aproape imposibil ca astfel de abordări jurnalistice, fotbalist fiind şi cu meci important peste câteva zile,  să nu te afecteze şi să nu pună o presiune în plus.

Azi, la patru zile de la noaptea desfrânării,  Nikolici este considerat, numit şi alintat de aceeaşi presă, pe bună dreptate,  “eroul Stelei”, “cel mai bun jucător”, “cel mai valoros”, “omul meciului”, “salvatorul fotbalului românesc” etc.

Să lăsăm deoparte presa, e o târfă duplicitară! Importantă e evoluţia lui Nikolici şi ce a determinat această evoluţie: prostituatele sau necunoaşterea limbii române? Care-o fi răspunsul corect? Ar fi îmbucurător dacă prostituatele ar putea contribui la succesul şi evoluţiile bune ale unui fotbalist. Am generaliza “modelul Nikolici” şi, poate, am avea şi noi un fotbal mai bun. Pană aflăm răspunsul la întrebare şi fiindcă o imagine face cât o mie de cuvinte, o poză, cu locul unde şi-a făcut de cap stelistul Nikolici, este tot ce avem nevoie acum.

Reclame

Comentezi? Comentează!!!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: