O mână spală pe alta

Urgia albă ce s-a abătut asupra unei părţi a ţărişoarei noastre dragi a reprezentat momentul propice pentru toate trusturile de presă ca, pe de o parte, să clameze incompetenţa autorităţilor statului, şi pe de altă parte, să ne arate cât de săritoare şi darnice sunt ele, trusturile de presă, demarând campanii de ajutorare a celor înzăpeziţi şi năpăstuiţi.  La fel au procedat şi toate vedetele din showbiz-ul românesc, cu Becali în frunte.

Nimeni nu neagă şi nu le contestă nimic. Mogulizatoarele şi vedetele au strâns, au făcut, au donat bani din propriile buzunare, au ajutat, au trimis, s-au implicat. Şi totuşi…n-au făcut nimic deosebit, au făcut ceea ce trebuia să facă, au întors comunităţii ajutorul pe care la rândul lor l-au primit de-a lungul timpului.

Să încep cu Becali. Mi-a părut cel mai fair dintre toţi. Nu a urlat, nu a aşteptat nimic de la nimeni, nu s-a lăudat, a mers, a stat acolo, a deszăpezit…şi-a văzut de treabă. Toată lumea-l laudă, e pragmatic, a contribuit din buzunarul propriu etc. Şi totuşi… să nu omitem binele pe care i l-au făcut o parte din cetăţenii acestei ţări: l-au trimis în PE. Acolo are cea mai slabă prezenţă, mare lucru nu face, dar încasează de trei un salariu frumuşel, plus alte bonificaţii şi avantaje. Cine-i suportă lui Gigi Becali cheltuielile? Aţi ghicit, cetăţenii acestei ţări. N-aş vrea să mai vorbim de “imaginea” pe care-o aduce ţării “activitatea” sa din PE…ştiţi voi mai bine care-i adevărul.

Mogulizatoarele se lăudă în stânga şi în dreapta că fac, ajută, contribuie. Corect. Aşa este! Însă să nu uităm că fără public, fără telespectatori ele n-ar exista, n-ar avea bani. Fără cei stau zilnic în faţa televizorului s-ar duce naibii banii din publicitate, s-ar duce naibii ratingul. Televiziunile şi emisiunile lor vor exista dacă, şi numai dacă, vor avea telespectatori. Aşa că, personal nu văd nicio faptă atât de măreaţă în gestul lor umanitar.

Cât despre vedetele şi artiştii ce s-au implicat…Să fim serioşi şi corecţi! Ei n-ar fi existat fără “sticlă”, fără un public dispus să le urmărească prostiile debitate, fără un public care să le cumpere bilete la spectacole şi creaţiile artistice. Telespectatorii şi fanii le-au făcut vedete şi staruri naţionale, tot publicul a fost şi cel care le-a umplut buzunarele. Ceea ce au făcut prin mobilizarea şi campania de ajutorare reprezintă un mic favor întors comunităţii. Atât.

Deci, în final, cine pe cine ajută?

Reclame

Un comentariu

  1. Un plus pentru Becali: a amintit de Adrian Porumboiu care a donat alimente pentru sinistrati. Putea sa treaca in contul lui, da’ nu a facut-o:-)

    Apreciază

Comentezi? Comentează!!!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: