Trădătorii liberali

Lista scurtă a marilor trădători liberali arată cam aşa: Cătălin Predoiu-Ministru al Justiţiei  (fost membru PNL), Răzvan Ungureanu-Prim Ministru (fost membru PNL, Ministru de Externe, fost şef SIE), Gabriel Berca-Ministru de Interne (fost membru PNL, prefect de Bacău, senator liberal din 2008, din 2010 trece la PDL), Teodor Meleşcanuaproape şef SIE (senator liberal, vicepreşedinte PNL între 2002-2010, fost Ministru MApN), Ionuţ Popescu-şef la Fondul Proprietatea (Membru PNL şi ministru 2004-2005 în Guvernul Tăriceanu, actualmente membru PDL).

„Trădători şi traseişti politici, oameni care se vând pentru o funcţie” etc! Astea-s etichetele şi zeflemeaua pe care o aruncă, de ani buni încoace, liberalii rămaşi celor care părăsesc barca liberală. Au liberalii dreptate? Au, căci lucrurile cam aşa arată, cel puţin la suprafaţă…Dar trădarea şi traseismul pe care le invocă nu pot ascunde, oricât s-ar strădui liberalii, o problemă mult mai acută din propria ogradă şi care ar trebui să-i îngrijoreze.

În momentul în care câteva nume respectabile şi capabile pleacă din partid şi ajung să performeze în ograda duşmanului tău politic declarat, trădarea pe care o clamezi ar trebui să fie ultima ta problemă ca partid politic.

Principala ta problemă, ca partid politic, este că nu reuşeşti să promovezi, să te foloseşti şi să păstrezi în partid resursa umană capabilă pe care o ai la dispoziţie. Când nu faci asta, când nu ştii să apreciezi suficient resursa umană valoroasă, când nu vrei să vezi adevăraţii oameni valoroşi, când te înconjori cu aplaudaci şi pupincurişti, când iei decizii politice tâmpite şi faci alianţe fără să consulţi, sincer şi responsabil, întreg partidul, când nu accepţi critica şi când orice opinie separată este înăbuşită din faşă, mai devreme sau mai târziu, ajungi în situaţia de a fi părăsit/trădat de acei oamenii decenţi pe care-i aveai la un moment dat. De ce? Păi, simplu! Pentru că ei nu se simt respectaţi şi apreciaţi. Ba mai mult, văd nu numai că nu sunt apreciaţi, ci că sunt daţi la o parte, trecuţi pe linie moartă, izolaţi, jigniţi şi declaraţi indezirabili. În final, înţeleg că locul lor nu mai este acolo şi pleacă, ajungând trădători şi traseişti.

Anunțuri

5 comentarii

 1. Cum poţi spune că nu e meritocraţie în PNL? Uite, de pildă, Norica Nicolai…

  Apreciază

 2. Pai, Marius, sa ne-aducem aminte, si ea a avut ceva probleme cu nominalizarea. 🙂 in plus, ea e agreata de acea parte a PNL-ului numita PC. 😀

  Apreciază

 3. Se mai adauga 206 de marunti si dispensabili membri PNL Prahova….Alianta cu socialistii pare sa fie nefasta pentru acest partid muribund (culmea, acum, in plin avant electoral, PNL urmeaza sa crape!)

  Apreciază

  1. Nu crapă, probabil adeptii lui Antonescu vor fi absorbiti de PSD, restul vor incerca s-o ia de la zero, la fel ca in 1999-2000. Norocul lor de atunci a fost Valeriu Stoica…

   Apreciază

 4. Este foarte corect. Din pacate…

  Apreciază

Comentezi? Comentează!!!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: