O televiziune nouă, fără tigăi

Ieri a apărut un nou jucător pe piaţa televiziunilor de ştiri din România,  Digi24 HD, deţinut de compania de telecomunicaţii RCS&RDS. Grila televiziunii cuprinde programe de informare (60%), educative şi culturale (30%) şi programe de divertisment (10%).

Digi 24 este “prima televiziune de ştiri din România care emite în format High Definition” şi, poate cel mai interesant lucru la un post tv, prima televiziune de ştiri  care nu va difuza publicitate, ceea ce ar putea crea premisa unei abordări profesioniste şi nepartizane a produsului jurnalistic. Aceasta  este şi promisiunea celor de la Digi24: “principala vedetă a postului va fi ştirea” iar telespectatorii vor avea parte “de mai multe ştiri şi mai puţine comentarii”.

Pe mulţi dintre ziariştii de la Digi24 i-aţi mai văzut pe la celelalte televiziuni de ştiri sau generaliste: Cosmin Prelipceanu, Sanda Nicola, Emma Zeicescu, Liana Alexandru, Laura Teodoru, Cosmin Stan etc.  Din punctul meu de vedere, excepţie făcând Prelipceanu, toţi ceilalţi fac parte din categoria oamenilor de televiziune/ziariştilor  “curăţei”.

Eu am urmărit Digi24 online. Din punct de vedere tehnic, pe online, se prezintă foarte bine. Imagine clară, fără întreruperi, fără inadvertenţă sunet-imagine, fără lag-uri, fără reclamă pe site etc. În ceea ce priveşte prestaţia jurnaliştilor, după aproape o zi de la lansare, am constatat claritate şi calm, lipsa scandalului, lipsa agresivităţii faţă de invitaţii din platou. Normalitate, acesta ar fi cuvântul. Şi încă un lucru pozitiv, pe site nu apar ştiri şi preluări din tabloide, aşa cum veţi găsi pe Realitatea.net, România Tv, Antena 3 şi alţi monştri.

Reclame

Un comentariu

  1. Cum spuneam, nici CNN sau Euronews, care cica ar fi televiziuni de stiri nu au cu ce stiri relevante umple programele zilnice ( asa ca le tot inventeaza periodic). in tarisoara noastra de 20 mil de cetateni, iaca noi avem nu una, ci mai multe televiziuni care au ca pondere in programele lor stirile. N-o fi ceva in neregula aici? Care stiri? Ce stiri? Eu refuz de ani de zile contactul cu televizorul romanesc, si iti jur ca nu mi-a scapat nici o stire importanta ( care, de fapt e extrem de rara; restul e.pierdere de vreme…pentru cine are vreme si viata de irosit).
    asa ca eu iti multumesc si te cred pe cuvant, dar…nici la astia n-am sa ma uit. Daca vine razboiul, cutremurul sau se schimba impozitele si taxele, aflu oricum din alte surse :). Restul realitatii se vede mai bine cu ochiul liber si prin alte surse. Si e atat de vast si de interesant….Aproape fara sfarsit 🙂
    buna noapte si tine-ne tu la curent.

    Apreciază

Comentezi? Comentează!!!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: