Câte maşini ar încăpea în Centrul Vechi?

Foarte multe. Dacă ar fi îndeplinită una din următoarele condiţii:

  1. Barurile, cluburile şi restaurantele de aici nu şi-ar scoate mesele şi scaunele afară. Deci, fără terase!
  2. Am avea numai sedii de instituţii publice iar crâşmele ar dispărea cu totul.

M-am plimbat vreo ora prin Centrul Vechi la finalul căreia mi-am dat seama ce e cu toate maşinile parcate, ale cui sunt şi care-i rostul prezentei lor acolo. Ele nu se afla întâmplator acolo, nu oricine poate parca şi nu se parchează oriunde. Există o explicaţie simpla, raţională: pe orice clădire din Centrul Vechi veti vedea două steaguri, unul al României şi celalalt al UE, acolo găsiţi şi maşini în faţa parcate. Deci, oriunde e sediul unei instituţii publice în Centrul Vechi, acolo-i permisă parcarea. Veţi găsi maşini parcate pe str. Smârdan, în faţa Prefecturii Ilfov iar vizavi e Banca Naţională; pe strada Lipscani, unde se afla un alt corp de clădire a BNR; pe strada Eugen Carada, latura de vest a BNR, clădirea Avocatului Poporului şi Biroul de Carte funciară al sectorului 3; pe Strada Stavropoleos, la Autoritatea Electorală Permanentă şi încă alte trei instituţii; pe strada Sf. Dumitru, aici e Institutul Naţional de Recuperare Fizică şi Teatrul de Comedie; pe strada Poştei unde e „spatele” Muzeului Naţional de Istorie, acelaşi Institut Naţional de Recuperare şi acelaşi Teatru de Comedie.

Dacă vreţi să parcaţi trebuie sau să lucraţi în una din instituţii, sau să spuneţi că vreţi să ajungeţi la domnul X (persoană importantă) de la BNR sau la domnul Z de la Avocatul Poporului. Degeaba a făcut Oprescu parcarea subterană de la Universitate. Domnii din instituţii nu vor să se deplaseze deloc pe picioarele lor câteva sute de metri.

Câteva poze, în ordine: str. Lipscani, str. Eugen Carada, str. Stravropoleos, str. Sf. Dumitru, str. Poştei, Str. Smârdan.

Cât despre curăţenie, nu ştiu cine ar trebui să facă curat, Rosalul sau cei care deţin terasele, însă lucrurile aratau cam aşa:

Ora 13. Centrul Vechi începea să se aglomereze, oamenii mâncau la terase, era pauza de masă în corporaţii şi instituţii, maşina Rosal ridica gunoiul şi desfunda nu ştiu ce canalizare. Pentru că se ştie, noaptea este făcută spre odihna trupurilor tuturor. Şi pentru că Bucharest not Budapest! 

Trăiască Oprescu, trăiască Negoiţă de la trei, trăiască cei ce lucrează-n instituţii! Mişto oraş avem!

Reclame

Comentezi? Comentează!!!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: